Leverans/Info

Att tänka på

Vad ska man tänka på inför köpet?

Provsitt gärna flera olika utformade spabad innan du bestämmer dig för ditt köp. Du bör sitta skönt och ha vattnet åtminstone upp till axlarna. Det finns även spabad modeller som har liggdel som är väldigt populära. Det är också viktigt att spabadet har en tyst gång.

Vad ska jag tänka på innan leverans?

Om ni beställer spabad under den kallare delen av året måste ni se till att badet kommer direkt i drift. Annars måste spabadet förvaras frostfritt

Hur fungerar Leveransen?

Fraktbolaget som levererar hem ditt spabad använder sig av ett fordon med bakgavellyft (inte kranbil) till tomtgräns/garageuppfart.Då spabadet utan vatten väger ca 400 – 500kg rekommenderar vi att ni bokar en kranbil som kan lyfta ert spabad på plats.

Installation och placering av spabad?

Spabadet ska stå på ett stabilt och jämt underlag och hålla för vikten 1500 – 2500kg. Prata med en fackman om du är osäker på om ditt trädäck håller eller hur djup en grusbädd på en gräsmatta bör vara för att det inte ska bli sättningar.Om spabadet ska byggas in i ett trädäck eller liknande, tänk på att göra det tillgängligt för service. Det är nödvändigt att kunna ta bort samtliga paneler och kunna arbeta runt om hela karet.

Fungerar spabadet lika bra inne som ute?

Ja, det är dock viktigt att tänka på god ventilation inomhus. Rådgör med fackman.

El Installation.Viktigt!

Alla elektriska installationer måste utföras av behörig elektriker annars gäller inga garantier.

Hur ofta ska vattnet bytas?

Vattnet i spabadet ska bytas 3 – 6 gånger per år beroende på hur mycket badet används och vattenkvalitet. Innan vattnet tappas ur ska all el till badet stängas av. För snabb och enkel tömning rekommenderar vi en dränkbar pump. Medan vattnet pumpas ur skölj med vattenslang i jets, utsug. Filterkorgar, insug och ozon jets ska rensas regelbundet.

Hur ofta ska filter bytas?

Filterkorgarna ska rensas regelbundet, där fastnar större partiklar exempelvis löv, insekter och hår. Filter tas ur och sköljs rena med vatten en gång i veckan. Använd inte spabadet utan filter. Var 5 – 6 månad ska dessa bytas ut mot nya.

Hur underhåller jag mitt spabad?

Även om spabadet är utrustat med cirkulationspump, partikelfilter och UV-C lampa/ozongenerator så krävs det kemikalier exempelvis klor, brom eller aktivt syre för att badvattnet ska hålla sig rent och fräscht. Det är därför viktigt att kontrollera att vattnet har rätt pH-värde och klorhalt med jämna mellanrum. För bästa vattenkvalitet följ instruktioner och läspå respektive produkt hur just din produkt ska användas. Kemikalier ska tillsättas även när vattnet är nybytt eller ifyllt för första gången.Använd milt låglöddrande rengöringsmedel för att hålla rent ytan. Använd inte medel som innehåller slipmedel. Ytterpanelen tvättas av med vatten och fuktig trasa. Använd inte högtryckstvätt på panelen då vatten kan tränga igenom och skada elektroniken.

Kan jag tömma ur vattnet och stänga av spabadet?

Vi rekommenderar att spabadet alltid är fyllt med vatten och inkopplat. Det är svårt att tömma badet på allt vatten och vid kallare temperaturer riskerar bland annat pumpar och jets frysa sönder om det ligger vatten kvar i systemet. Vid varmare temperaturer finns risk för alg- och mögelbildning då det inte blir någon cirkulation eller kemikalier i vattnet.

Rening med hjälp av UV-C lampa/ozongenerator

UV-C lampan renar vattnet mycket effektivt. Denna lampa är speciellt framtagen för spabad och har upp till 50% mer UV-C effekt än andra UV-C lampor. Lampan ger ett rent, friskt och klart vatten på ett miljömässigt och luktfritt sätt. UV-C lampan håller även tillväxten av mögel, alger, bakterier och virus under kontroll och kan reducera användningen av klor och andra kemikalier med upp till 80%. Detta innebär alltså även en klart reducerad driftskostnad av ditt spa.

Ozon renar vattnet genom att omvandla syre som effektivt håller ner tillväxten av bakterier och mögelsvamp vilket kan finnas i vattnet. När ozonet sedan lämnar badvattnet omvandlas det till vanligt syre igen, vilket innebär att det inte efterlämnar några biprodukter i vattnet. Vår ozongenerator är anpassad efter badets storlek och vattenmängd, och är ofarligt att bada i, påverkar inte pH halten i badet så som traditionella kemikalier och gör att användningen av klor eller andra kemikalier kan minskas.

Hur mycket vatten ska det vara i spabadet?

Badet fylls upp med vatten så vattenlinjen går ca två centimeter under kuddarna.

Hur varmt ska badvattnet vara?

Vi rekommenderar en badtemperatur på 36-38 grader. Bada aldrig om vattnet är över 40 grader.

Kan jag stänga av badet?

Spabadet bör alltid vara vattenfyllt och igång. Cirkulationspumpen gör att vatten cirkulerar, håller inställd temperatur och förhindrar algtillväxt.

Vad gör jag om det blir strömavbrott mitt i kalla vintern?

Låt locket ligga kvar på spabadet för att förhindra värmeförlust. När strömmen återkommer kontrollera att cirkulationspumpen startar. Om badvattnet gått ner i temperatur kommer värmaren starta upp och värma vattnet till inställd temperatur.

Vad händer om vi glömmer stänga av pumparna när vi badat?

Pumparna slås av automatiskt efter 15 minuter.

Vad händer om värmaren inte fungerar på vintern?

För säkerställande av att vattnet i spabadet inte fryser om värmaren inte fungerar som den ska finns det en frostvakt. Denna startar alla pumpar så att vattnet inte blir stillastående om vattentemperaturen sjunker under 8 grader. Pumparna går tills vattentemperaturen stigit över 8 grader.

Meny